Kindernaailessen

C for kids geeft in een nieuwe, lichte lesruimte naailes aan kinderen vanaf 8 jaar. De lessen worden in principe om de week gehouden in groepjes van maximaal 4 kinderen. Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

Cursisten maken gebruik van de aanwezige naaimachines of nemen hun eigen machine mee, maar een eigen machine is zeker geen must! Eerst wordt de werking van de machine uitgelegd waarna gestart wordt met het maken van een eerste werkstuk zoals een speldenkussen, een kussenhoes of een katoenentas. Daarna kunnen de cursisten in overleg bepalen wat ze willen maken.

Er zijn tijdens de lessen al veel diverse werkstukken gemaakt, zoals schoudertassen, kussenhoezen, i-padsteunen, flared pants, t- shirts, truien, speldenkussens, strakke rechte rokjes, wijde draairokken.

C for kids beschikt over een voorraad stoffen waaruit cursisten tegen inkoopsprijs materiaal kunnen aanschaffen. Voor specifieke projecten wordt vooraf opgegeven hoeveel er van welke stof nodig is. Een lijst van stoffenwinkels is beschikbaar.

De lessen kosten € 10,- per 1,5 uur. Het bedrag is inclusief gebruik van machines, garen (in de basiskleuren), patronen, patroontekenpapier, scharen, naalden en spelden en kleine stukjes stof voor bijv. het maken van een etui of speldenkussen. De lessen worden gegeven op de maandagmiddag, maandagavond, dinsdagmiddag, dinsdagavond of op zaterdagochtend.